Pressmeddelande: Svemins arbetsmiljöpris till Zinkgruvans hälsoinspiratörer

Varje år delar gruvbranschens intresseorganisation Svemin ut ett prestigefyllt arbetsmiljöpris. I år gick arbetsmiljöpriset till Zinkgruvan Minings ”Hälsa och fritidsgäng”. Gruppen består av åtta av företagets egna medarbetare som även verkar som hälsoinspiratörer. Aktiviteterna har samlat en stor del av Zinkgruvan Minings anställda och även entreprenörer som är verksamma i Zinkgruvan.

Mer än 60% av medarbetarna utnyttjar idag friskvårdsbidraget och många har varit aktiva i en eller flera gruppaktiviteter. Exempel på aktiviteter som Zinkgruvans medarbetare har kunnat välja mellan är Zinkgruveklassikern, bowling, frisbeegolf, stavgång, dans och fiske. Forskning har visat att det är extra viktigt för företag med skiftgående personal att förebygga potentiella negativa hälsoeffekter på grund av oregelbundna arbetstider.

 -Det känns helt omvälvande och jättekul, säger Brith-Marie Walther som leder gruppen. Jag drivs av att entusiasmera våra medarbetare. Det är fantastiskt att vårt arbete uppmärksammas och det ger förstås drivkraft till att fortsätta att arbeta med dessa frågor.

 

 arbetsmiljorpis2

(Vänster till höger) Monika Andersson, Sam Davidsson, Brith-Marie Walther, Per-Anders Ivarsson, Lotta Lövgren. Ej med på bild: Andreas Hansson, Henrik Natanaelsson, Anja Hagerud

 

 Svemins motivering

 

Kontaktperson:

Monika Andersson, kommunikatör

0583-82 203, 072-705 35 00