Zinkgruvan Mining satsar en halv miljon på kulturen.

 

– Ett avtal har upprättats mellan Zinkgruvan Mining och Sjöängen på ett sponsringsavtal värt 500 000 kronor, berättar VD Agne Ahlenius. Sponsringspengarna ska gå till att stötta Askersunds kommuns arbete med att erbjuda kommuninvånarna ett spännande, variationsrikt och rikligt kulturutbud i det nybyggda kulturcentret. Det känns jättepositivt att vara med och stötta kommunens satsning på kultur. Det gagnar alla och kan dessutom bidra till att fler runt omkring upptäcker allt som Askersunds kommun har att erbjuda när det gäller kultur, vacker miljö, nya boende och spännande karriärsmöjligheter.

Zinkgruvan Mining arbetar ständigt med satsningar på företagets verksamhetsort och i dess hemkommun och framförallt med denna typ av långsiktiga satsningar.

– Jag har för avsikt att bygga en verksamhet i Sjöängen som speglar Askersund och då känns det fantastiskt att även näringslivets välvilja till ett bra utbud inom scenkonsten speglas, säger Sjöängens verksamhetschef Marie Reifelton. Detta fantastiska hus kommer att bevisa att kultursatsningar är en tillväxtfaktor för kommuner, invånare och näringsliv.

 

 

 

 

Zinkgruvan Mining är ett toppmodernt gruvföretag som har brutit och anrikat malm sedan 1857 och är Sveriges sydligaste underjordsgruva. Vi producerar höghaltiga koncentrat av zink, bly koppar. Sedan 2004 ingår vi i den internationella koncernen Lundin Mining med systergruvor på tre andra kontinenter. Senast 2015 slog Zinkgruvan Mining produktionsrekord med 1,26 miljoner ton bruten malm. Vi bedriver gruvdrift på ett ansvarsfullt sätt och arbetar ständigt med säkerhet, miljö och samhälle i fokus. Läs mer om oss här: www.zinkgruvanmining.com

 

Kontaktperson:

Monika Andersson, kommunikatör

0583-82 203, 072-705 35 00