400 flykthuvor till vården

Nu lämnar vi nästan 400 flykthuvor till Region Örebro Län som är i stort behov av skyddsutrustning till medarbetare inom vård och omsorg.

Huvorna skänks till den enhet som samordnar vårdens skyddsutrustning i och med coronaviruset. De kommer att se till att huvorna fördelas ut till de sjukhus och vårdenheter runt om i länet som behöver dem mest.

– Vi är så tacksamma att ni tog kontakt med oss på regionen säger Marlene Kerber på Samordningsenheten. Behovet av skyddsutrustning växer för varje dag. Självklart vill vi att all vår personal ska känna sig trygga och säkra när de arbetar.

Flykthuvan som varit en del av vår personliga skyddsutrustning i gruvan visade sig även vara lämplig för vårdpersonal som måste ha speciellt skydd vid covid19. Andningsmasken i huvan har ett så kallat P3 partikelfilter. Ett filter som är det högst klassade mot virus och bakterier.

Eftersom vi precis har bytt ut våra flykthuvor i gruvan satt vi på ett stort lager med fullt brukbara huvor. Det som började som en tanke visade sig efter ett antal samtal, bland annat med leverantören, bli en möjlighet att skänka dem till vården.

– Samhällsansvar är alltid viktigt för oss på Zinkgruvan Mining. Vi är glada att huvorna kommer till nytta. Det känns extra bra att vi kan göra en insats i dessa speciella tider och hjälpa svenska sjukvården, säger VD Staffan Sandström.

 

aaaa

Nathalie Särnström och Lise-Lotte Öhrn-Danielsson arbetar på företagets förråd där flykthuvorna har samlats ihop.