Automationsingenjör Patrik Johansson söker ny arbetskamrat

patrik

Namn: Patrik Johansson

Yrke: Arbetsledare för Zinkgruvan Minings automationsgrupp.

År hos Zinkgruvan Mining: 6

Hur ser en vanlig dag på jobbet ut?

-Jobbet är otroligt omväxlande och varierat. Vi jobbar alla mycket i projektform med att bygga och underhålla våra styrprogram och arbetar både strategiskt och operativt i vårt ABB-system (specifikt AC800m- och AC450-controllers samt ABB 800xA). Vi har en bra sammanhållning i gruppen och hjälper varandra men jobbar också mycket självständigt. Därför är Zinkgruvan Mining en arbetsplats som passar dig som vill ha stort eget inflytande och kunna se tydliga resultat av ditt arbete.

Zinkgruvan Mining är ett högteknologiskt företag. Vilka möjligheter ger det?

– Zinkgruvan Mining är en processindustri med avancerad teknik och högteknologiska drivsystem. Det pågår hela tiden flera stora projekt så vi arbetar nära företagets utvecklingsavdelning. Vi förfinar ständigt våra arbetssätt så det passar en person som är innovativ, driven och vill vidareutveckla sig.

Zinkgruvan Mining satsar mycket på kompetensutveckling – hur viktigt är det för dig som arbetsledare?

-Det är jätteviktigt! I en sådan här högteknologisk industri är det självklart att hålla sig uppdaterad om de framsteg som görs. Vi jobbar mycket med det genom att delta på seminarium, utbildningar och mässor. Vi ingår även i internationell koncern, så det finns möjlighet för internationellt utbyte.

Hur är Zinkgruvan Mining som arbetsplats?

-Zinkgruvan Mining är en väldigt bra arbetsplats. Vi har en riktigt bra stämning på företaget och arbetar tillsammans för att allt ska rulla på både säkert och effektivt. Företaget erbjuder även många fritidsaktiviteter för dig som är aktiv. Vi har ett generöst friskvårdsbidrag och vi har till och med en egen klassiker. Och så är läget precis vid Vättern och nära till både natur och storstäder väldigt attraktivt.

Sök tjänsten som automationsingenjör här