David Lindén – elektriker under jord

rpt

 

Namn: David Lindén

Yrke: Elektriker under jord

Tid hos Zinkgruvan Mining: Snart tre år.

Utbildning: Jag utbildade mig till elektriker inom militären. Sedan har jag arbetat som elmontör i femton år.

 

Vad är det bästa med jobbet?

Det bästa är att det är så varierande. Man lär sig hela tiden nya grejer. Jag gillar också skiftformen. Jag har en liten grabb hemma så ledigveckan är jättebra. Det är en väldigt bra sammanhållning i arbetslaget också. Här hjälper vi alltid varandra när det behövs.

Vad är det sämsta med jobbet?

Samtidigt som jag gillar att det är  varierande så är det också en utmaning ibland. Det är många bollar att hålla i luften och många som vill ha hjälp.

Vad tycker du om att jobba skift?

Som jag sa tidigare så passar det mig riktigt bra. De flesta gillar den skiftformen. Det är en treveckorscykel. Första veckan jobbar man eftermiddag, andra veckan förmiddag och tredje veckan är man ledig.

Hur ser en vanlig dag ut?

Varje dag är väldig varierad, men några av våra vanligaste jobb är att dra kabel till borrcentraler och annat. Allt från 12 volt till 20 000 volt. Vår uppgift är att stötta produktionen så att den kan rulla på så störningsfritt som möjligt. Vi jobbar väldigt självständigt med stort eget ansvar.

Är det någon skillnad att jobba under jord?

För jobbet så är den enda skillnaden att det inte behöver vara lika estetiskt tilltalande som när du gör ett jobb ovan jord!

 

Här kan du söka tjänsten som skiftgående elektriker under jord