Samhällsengagemang

Run of Mine La¦ègupplo¦êsta -155

Vi vill bidra till att utveckla dynamiska och attraktiva samhällen i vår närmiljö. Detta är av stor vikt, då vi vill behålla våra kompetenta medarbetare och även locka nya. Det gör vi bland annat genom att sponsra barn- och ungdomsverksamheter lokalt och främja lokala entreprenörer.

Exempel på våra samhällssatsningar

– En gruvas andra liv

Traditionen av bergshantering i våra trakter går tillbaka till medeltiden. Både landskap, bebyggelse och arkitektur vittnar om industritraditionen. Detta industriella arv vill vi berätta om, och därför bidrar vi till att utveckla ”Gruvdestination Åmmeberg och Zinkgruvan” med skyltning och kartor, och sedan 2016 har vi även en besöksgruva för turister! Knalla turistgruva tar besökaren med hiss ner till 200 meter under jord. Genom gruvdestinationen vill vi väcka nyfikenhet och attrahera teknikintresserade personer till trakten. Läs mer om Knalla gruva.

 

– Sjöängen

Kulturhuset Sjöängen i Askersund är sedan 2016 en helt ny mötesplats i den kommun där vi verkar. Genom att långsiktigt vara med och stötta scenkonstarbetet på Sjöängen vill bidra till att erbjuda en bra boendeort med ett attraktivt kulturutbud för våra medarbetare och deras familjer. Läs mer.

– Zinkgruvan re:think – ett hållbart entreprenörsprogram för framtidens generation powered by Zinkgruvna Mining

Under 2019 startar Zinkgruvan Mining upp ett spännande entreprenörsprogram för unga upp till 35 år. Läs mer på programmets hemsida.

ZinkgruvanMining_rethink

 

– Simskolan – vilket flyt!

Sedan 2014 sponsrar Zinkgruvan Mining kommunens sommarsimskola. Kommunen organiserar simskoleverksamheten, anställer simlärare och sköter badplatserna på de olika orterna, medan Zinkgruvan täcker kostnaderna. Arbetet ligger bra i linje med företagets ambition att arbeta med säkerhetsfrågor och att stötta barn- och ungdomsverksamhet. Tack vare denna satsning har ett par hundra barn per år fått gå i gratis simskola.

 

– Run of Mine

När företaget firade 160-årsjubileum 2017 markerades detta bland annat genom ett stort löparevent, Run of Mine. Över 300 personer deltog i löparfesten, som nu kommer bli en årlig satsning. Större delen av loppet går under jord och löparna bär hjälm och leds rätt med hjälp av ljusslingor. Eventet genomfördes i samarbete med Zinkgruvans Bygdeförening och Zinkgruvans IF. Företaget stod för kostnaderna, och under loppets första år gick intäkterna, hela 200 000 kr, till ungdomsverksamheten inom skidklubben Zinkgruvans IF. Läs mer om Zinkgruvan Run of Mine.

– Dialogmöten och transparens

Genom invånarenkäter och regelbundet återkommande dialogmöten vill vi upprätthålla en rak och bra diskussion med de närboende. Mötena ger en chans att fånga upp åsikter och att få berätta vad företaget har på gång. Även medarbetartidningen Zinktrycket är en kanal för att nå ut lokalt med info om vad som är på gång i företaget.

Så ansöker du om sponsring