Jessica vill hjälpa dig att lyckas

 Jessica

 

Jessica Sandstrom har kontoret i Toronto men är nästan ständigt på resande fot. Hennes uppdrag är stötta både nuvarande och framtidens medarbetare så att de når dit de vill.

 

Jessica Sandstrom

Titel: Ansvarig för rekrytering och personalsystem

Bor: Toronto, Kanada.

Familj: Man och två barn.

Utbildad: HR-styrning

 

 

Vad för egenskaper söker du hos nya medarbetare?

Det är någon som är engagerad, driven, utvecklingsbenägen och som har hållbarhet och säkerhet i fokus. Det är våra kärnvärden och det är viktigt att både nya och nuvarande medarbetare delar vår vision.

 

Hur jobbar du?

Dels reser jag runt och deltar på mässor för att träffa studenter och hjälpa dem vidare. Det kan exempelvis vara genom sommarjobb eller praktik. Det gör det lättare för dig som student att få arbete efter din utbildning. Dels besöker jag våra verksamheter för att se om vi kan hjälpa duktiga medarbetare som vill vidare inom koncernen. Om Lundin Mining även i framtiden ska vara en av de bästa producenterna av basmetaller så krävs det att vi fortsätter satsa på våra medarbetare.

 

Varför ska man välja att jobba inom Lundin Mining-koncernen?

Dels att vi kan erbjuda en karriär på en internationell nivå. Det finns medarbetare som har jobbat i flera av våra verksamhetsländer och lärt sig nya språk och fått nya erfarenheter som betytt mycket både för karriären och privatlivet. Dels för koncernen har många olika verksamheter som befinner sig i olika faser. Exempelvis är det otroligt spännande att vara med under uppstarten av en ny verksamhet som jag var när vi startade upp en koppar-och nickelgruva i Michigan för tre år sedan.

 

Vad är roligast med ditt jobb?

Jag mår bra av när jag ser någon som jag har arbetat med lyckas bli stärkta i sin egen roll inför framtiden. Det är speciellt roligt att jobba inom en koncern som denna som fortfarande växer och utvecklas. Det ger extra många möjligheter för den som är intresserad.