Lakeside Pride – premiär för nytt arrangemang i Askersund

Den tredje veckan i augusti har ett nytt arrangemang premiär i Askersund. Arrangemanget går under namnet Lakeside Pride. Syftet är att uppmärksamma människors lika värde, med extra fokus på hbtq-frågor.

 

Det bjuds på konst, musik och bio

Arrangemanget startar lördagen den 11 augusti med vernissage av konstutställningen Ecce homo av konstnären Elisabeth Ohlson Wallin. Konstnären finns även på plats och håller en föreläsning.

Under onsdagen håller RFSL en cafékväll på Sjöängen och samma kväll bjuds det på fri biovisning av det brittiska lyckopillret ”Pride.”

Under lördagsförmiddagen anordnar Askersund- Hammars församling en regnbågsmässa i Sofia Magdalenakyrkan. Lakeside Pride avslutas på lördagskvällen i Askersunds hamn då flera band från hela landet står på scenen, showgruppen Fashion Pack från Örebro uppträder och filmen Mamma Mia – the movie visas på storduk utomhus.

 

Samarbete mellan Askersunds kommun och Zinkgruvan Mining

Bakom arrangemanget står scenkonstavdelningen på Askersund kommun och kommunens största privata arbetsgivare Zinkgruvan Mining.

– Det är viktigt för oss på kommunen att stå upp för alla människors lika värde och det är dessutom något som ligger mig varmt om hjärtat, säger Åsa Pitkänen som är evenemangssamordnare på Askersund kommuns scenkonstavdelning.

– Ibland kan nog gruvindustrin tyvärr uppfattas som lite macho, säger Monika Andersson som är kommunikatör på Zinkgruvan Mining. Men så är det inte, utan vi vill ha medarbetare med alla typer av bakgrunder. Vi tror att företag som består av medarbetare med olika livserfarenheter fungerar bäst och är mest effektiva. Men vi kan inte bara säga att det är viktigt, utan vi måste också agera.

 

Programmet

 

 

38512065_2279349082287974_5857958353744953344_o (1)

 

 

pride

 

För mer info och tider se www.visitaskersund.se

Följ Lakeside Pride på Facebook

facebook

Kontakt:
Åsa Pitkänen, evenemangssamordnare
Askersunds Kommun
0583-810 85

Monika Andersson, kommunikatör
Zinkgruvan Mining
0583-82 203, 0

072-705 35 00