Nils valde att utvecklas vidare hos Zinkgruvan Mining

nisse_3

”Som problemlösare älskar jag att se resultaten direkt i verksamheten”

–  Nils Johansson, Senior Mine Planing Engineer.

 

”Jag hade redan en bra tjänst men brorsan tipsade mig om ett jobb i Zinkgruvan så jag skickade iväg en ansökan. Han vet väl att jag gillar att utvecklas. Jag bodde norrut i landet och hade inte tänkt flytta, men min policy är ju att aldrig tacka nej till en jobbintervju. Och nu är jag här.”

Nils Johansson, 33, är nyanställd Senior mine planing engineer hos Zinkgruvan Mining.

”En del hittar säkert rätt direkt i livet, men jag har provat olika grejer. Under gymnasiet flyttade jag till Kanada som utbytesstudent. När jag kom hem visste jag att jag ville fortsätta läsa så jag började läsa maskinteknik. Men det kändes inte rätt så istället började jag läsa till Bergs-och anläggningsingenjör på Bergsskolan i Filipstad. Det var verkligen min grej. Bergsingenjörer jobbar ju ofta ute i driften praktiskt med saker. Det gillade jag. Sedan blev det masterprogrammet i väg-och vattenbyggnad vid Luleå tekniska universitet. Därefter halkade jag in på ett bananskal inom gruvindustrin genom ett sommarjobb och sedan har jag blivit kvar och har jobbat som planeringsingenjör och teknisk internkonsult med mera.

När jag kom hit kände jag att här kunde jag vara med och bidra. Processerna var lite annorlunda än jag var van vid, och det kändes utvecklande både för mig som person och min karriär. Dessutom är det ett lagom stort företag där det är nära till beslutsfattandet. Det gör att jag får se resultaten av mitt arbete direkt ute i verksamheten vilket ger en väldigt skön känsla. Här fixar vi problemen tillsammans, på plats. Blir det exempelvis problem med en ny borrigg så sticker jag ut och löser det tillsammans med mina arbetskamrater på plats. Om det är ett svårt problem, kan jag behöva stirra ned lite i skrivbordet ett tag och klura. Det här känns som ett jättebra nästa steg i min utveckling.”