Re:think Talks

2021-05-04

Få inspiration genom en serie av filmer och podcasts där lokala askersundsbaserade företagare berättar om hur de arbetar för att utveckla sina företag. Nedan hittar du alla publicerade filmer och podcasts samlade.


Nu är det dags för första re:think talks i podcastformat där vi diskuterar näringslivsutveckling som område. Detta utifrån att vi – kommun och näringsliv – har stora möjligheter att tillsammans skapa en plats att må bra och växa på.

I första avsnittet får ni lyssna till Anna Andréasson, VD Andreasson Consulting AB, programutvecklare och coach i Zinkgruvan mining re:think och Sofia Fredriksson, näringslivsstrateg i Askersunds kommun. De pratar bland annat om vad näringslivsutveckling är, vad det omfattar och vilka roller en kommun har till att börja med. De reder också i vad man kan påverka i näringslivsarbetet, vad som är lättare respektive svårare att påverka, som exempelvis det geografiska läge.

Klicka på spelaren för att lyssna på första podcast-avsnittet

———————————————————————————————

2021-05-04

I den här filmen träffar vi Olle Jakonsson som driver företaget Pingvingrossisten i Askersund. Här berättar han hur han med hjälp av investeringsstöd har utvecklat sitt företag.

2021-05-11

I detta filmavsnitt träffar vi företaget Nemax som berättar om hur de har fått stöd av så kallade konsultscheckar.

2021-05-03

I detta filmavsnitt träffar vi företagarna bakom restaurangen och fenomenet Krogen som inte finns som menar att samverkan är en överlevnadsstrategi.