re:think Talks

2021-05-04

Få inspiration genom en serie av filmer och podcasts där lokala askersundsbaserade företagare berättar om hur de arbetar för att utveckla sina företag.

Nedan hittar du alla publicerade filmer och podcasts samlade.

Nu finns re:think talks även i podcastformat där vi diskuterar näringslivsutveckling som område. Detta utifrån att vi – kommun och näringsliv – har stora möjligheter att tillsammans skapa en plats att må bra och växa på. I varje avsnitt möter ni Sofia Fredriksson, näringslivsstrateg i Askersund, och Anna Andreasson, programutvecklare och coach i Zinkgruvan mining re:think.
Välkomna att lyssna.

ZINKGRUVAN MINING RE:THINK AVSNITT 3 – OM AKTÖRER I FRÄMJANDESYSTEMET SOM MÖJLIGGÖRARE OCH STÖD TILL FÖRETAG.

I poddavsnitt tre pratar Sofia och Anna om hur vi blir ännu bättre på att guida företag i djungeln av de främjandeaktörer som vi har, det så kallade främjandesystemet; ett stödsystem för företagare. 

Det finns oerhört mycket hjälp att få och vi behöver tillsammans bli bättre på att kommunicera dessa – ofta kostnadsfria – erbjudanden så att de kommer fler till godo. Vi resonerar bland annat kring behovet av stöd under en pandemi … och mycket mer

Välkommen att lyssna genom att klicka på pilen i spelaren

ZINKGRUVAN MINING RE:THINK AVSNITT 2 – HUR FÖRENKLA FÖR FÖRETAGARE?

I det här avsnittet resonerar Sofia och Anna kring näringslivsfrågor och hur vi tillsammans förenklar för företagare.

De diskuterar bland annat vikten av dialog mellan kommun och näringsliv. Vikten av ett gott företagsklimat och vad vi – utifrån våra respektive roller – kan påverka. Vad kan en kommun jobba med? Hur kan man påverka ett företagsklimat? …

Klicka på pilen i spelaren för att lyssna på avsnitt två.

PODDAVSNITT 2 av re:think talks

ZINKGRUVAN MINING RE:THINK AVSNITT 1

I första avsnittet får ni lyssna till Anna Andréasson, programutvecklare och coach i Zinkgruvan mining re:think och Sofia Fredriksson, näringslivsstrateg i Askersunds kommun. De pratar bland annat om vad näringslivsutveckling är, vad det omfattar och vilka roller en kommun har till att börja med. De reder också i vad man kan påverka i näringslivsarbetet, vad som är lättare respektive svårare att påverka, som exempelvis det geografiska läge.

Klicka på spelaren för att lyssna på första podcast-avsnittet

PODDAVSNITT 1 av re:think talks

———————————————————————————————

2021-05-04

I den här filmen träffar vi Olle Jakonsson som driver företaget Pingvingrossisten i Askersund. Här berättar han hur han med hjälp av investeringsstöd har utvecklat sitt företag.

2021-05-11

I detta filmavsnitt träffar vi företaget Nemax som berättar om hur de har fått stöd av så kallade konsultscheckar.

2021-05-03

I detta filmavsnitt träffar vi företagarna bakom restaurangen och fenomenet Krogen som inte finns som menar att samverkan är en överlevnadsstrategi.