Seminarie 1

Program-kickoff:

Tisdagen den 8 september 2020 Tid: 7.00-9.30 med frukost 7.00-7.30, mingel 9.30-10.00.

Seminarie 1: Innovation & utveckling

”Det finns ett recept för innovation!” ”So, What’s Cooking?”

Johan Grundström Eriksson har arbetat i globala roller inom multinationella bolag som Ericsson, Sony Ericsson, Tetra Pak och Sony och har skrivit en världsstandard för innovationsledning. Idag driver han ett eget företag och är rådgivare åt styrelser, ledningsgrupper, inkubatorer (bland andra UNOPS Global Innovation Centers), inkubationsteam, ”startups” och ”scaleups” som vill lyckas med sitt innovationsarbete.

Johan ger inblickar från: hur FN vill jobba med företag och samhällen att lösa de viktigaste problemen vi står inför i vår samtid, till: avdramatiserande vardagssituationer som vi kan skratta åt och som minskar de rädslor vi har att misslyckas när vi tar risker: Vilka lärdomar kan vi inspireras av från

Johans nästan 20 års arbete med innovation inom telecom- , förpackningsbranschen och pågående innovationsledning i de över sextio länder som deltar i det globala standardiseringsarbetet?

Jo, att innovation börjar och slutar mitt i allas dagliga liv, att alla kan skaffa sig innovationsförmåga, att det finns recept du kan välja att följa och att det allra viktigaste inte är att få allt rätt från början, utan att överhuvudtaget komma igång med innovationsarbetet.

…………………………….

Christoffer Nordström, rådgivare på Almi företagspartner, talar om digitalisering som ett viktigt exempel på innovation, att göra saker på ett annorlunda sätt anpassat till behovet av omställning till en digital värld. I tider som dessa är digitalisering än mer viktigt, Almi har flera erbjudanden inom just detta område. Hur ser ditt behov ut? Vill du ha någon att bolla med för att ta nästa steg inom digitalisering?

Alla seminarier kommer att innehålla olika föreläsningar med inspiration, idéer och exempel på hur andra företag har gjort. Du kommer även få med dig praktiska verktyg för hur du kan jobba vidare med det du lärt dig på seminarier samt hur du kan utveckla det vidare i ditt företag.

 

Välkommen att anmäla dig här