Zinkgruvan Mining delar ut pris till lokal eldsjäl

 

Det var en minst sagt förvånad Karl-Henrik Persson som klev upp på scenen för att ta emot priset på 8 000 kronor från VD Agne Ahlenius…

Utmärkelsen Årets Zinkgruvian – som syftar till att uppmärksamma lokala eldsjälar – initierades 2014 av Zinkgruvan Mining som belönar pristagaren med diplom, t-shirt och en check på 8 000 kronor.

Under hösten får boende i Zinkgruvan nominera personer de tycker har gjort en insats för bygden och sedan tas det slutgiltiga beslutet av Zinkgruvan Mining i samarbete med Zinkgruvans framtidsgrupp.

 

arets-zingkruvian-2016

VD Agne Ahlenius och Karl-Henrik Persson

 

Tidigare pristagare:

2014 – Roland Degerfeldt

2015 – Richard Muckenhirn

 

Motiveringen till årets pris löd:

”Årets pris går till Karl-Henrik Persson för hans mångåriga arbete inom föreningslivet i Zinkgruvan. Framför allt för det engagemang Karl-Henrik har lagt ned vid Zinkgruvans gruvmuseum ända sedan dess start 1992. Karl-Henrik har under många år bland annat varit en del av det årliga arbetet med att uppdatera gruvmuseets gruvmodell, en modell som antagligen är unik i landet. Karl-Henrik hjälper även till att förvalta det spännande historiska arv som finns här i trakten genom sitt arbete med gruvmuséets bild- och textarkiv. Karl-Henrik är den sorts person som inte gör mycket väsen av sig och arbetar i det tysta. Men det betyder inte att vi andra inte märker och uppskattar allt det goda och viktiga arbete han utför.”

 

arets-zinkgruvian-2016

Karl-Henrik Persson är Årets Zinkgruvian 2016