Zinkgruvan Mining gör stor satsning på den lokala handeln och föreningslivet.

Zinkgruvan Mining delar ut presentkort på 500 kronor till alla anställda. Presentkortet kommer att kunna användas i butiker, restauranger och caféer som är anslutna till Askersund i Centrum. Presentkortet är specialframtaget av Zinkgruvan Mining tillsammans med Askersund i Centrum.

– Den lokala handeln har det tufft och vi behöver alla vara med och dra vårt strå till stacken, säger Monika Andersson, kommunikationsansvarig på Zinkgruvan Mining. Förhoppningsvis använder våra anställda sina presentkort direkt så att det kommer butikerna till gagn.

Den pågående pandemin har betytt ett stort ekonomiskt bortfall för många affärer och andra verksamheter i Askersund

– Fantastiskt att Zinkgruvan Mining vill bidra till den lokala handeln på det här sättet, säger Sofia Fredriksson som är näringslivsutvecklare på Askersunds kommun. Vi blev väldigt glada när de ställde frågan om vi kunde ta fram ett presentkort till alla deras anställda vilket är nästan 500 personer. Två hundra femtio tusen kronor är mycket pengar och extra viktiga pengar för den lokala handeln i dessa tider, fortsätter hon.

Den pågående pandemin påverkar även många lokala idrottsföreningar som har det tufft ekonomiskt när de inte kan anordna olika tävlingar, cuper och andra evenemang.  Nyligen gick Zinkgruvan Mining in med 140 tusen kronor som en ekonomisk injektion till Zinkgruvans IF och Åmmebergs IF när den traditionsenliga midsommarfesten fick ställas in.

– Vi fortsätter att stödja lokala barn- och ungdomslag, inom olika idrotter. Föreningarna gör ett mycket viktigt jobb, säger Monika Andersson. Vi måste alla hjälpas åt för att vårt samhälle ska stå på fötterna när epidemin är över.

105560605_10159302146183797_7613613639330692716_o