Zinkgruvan Mining och Askersunds kommun fortsätter samarbete runt unik samhällssatsning för att stötta lokala företagare.

Entreprenörsprogrammet Zinkgruvan Mining re:think, som inom kort startar för tredje året i rad, skräddarsys till att stötta företag och entreprenörer i Askersund med omnejd som på grund av coronapandemin har behövt tänk om, tänka nytt eller tänka annorlunda. Programmet är kostnadsfritt för alla deltagare och anpassas efter de deltagare som deltar, men kommer bestå av tre huvuddelar: inspiration, affärsutveckling och individuell coachning. Årets version av Zinkgruvan Mining re:think fokuserar speciellt på att stötta företag som vill komma snabbare upp ur startblocken när det ljusnar. Den 20 april öppnas anmälan till programmet via www.zinkgruvanmining.com/rethink.

-Det har känts angeläget för oss att fortsätta med Zinkgruvan Mining re:think, berättar Monika Andersson, kommunikationsansvarig på Zinkgruvan Mining. Det är en samhällssatsning som förhoppningsvis kan bidra till att mildra effekterna av pandemin lokalt. Pandemin pågår fortfarande men möjligen kan en ljusning skönjas till hösten. Därför fokuserar årets program på just omstart.

-Vi har ringt runt till en mängd företag i kommunen, berättar Sofia Fredriksson, näringslivsstrateg i Askersunds kommun. Många företag har klarat sig bra, men det finns givetvis också företag och branscher som har det tufft. Vi är mycket glada över att kunna samverka med Zinkgruvan Mining för att ge stöttning åt våra lokala företagare. Bland annat spelar vi tillsammans in en rad poddar och kortfilmer med råd, tips och inspiration. Denna typ av samverkan mellan kommun och näringsliv är otroligt viktigt.

Programmet som har gått i två omgångar tidigare har exempelvis identifierat stor utvecklingspotential inom digitalisering hos många lokala företag. Exempelvis resulterade förra åretsprogram i ett lokalt samarbete mellan flera företag med att bygga upp en gemensam digital handelsplats. Anna Andreasson är anställd som utvecklare och coach för programmet.

-Att ge motivation och energi inför ljusare tider känns viktigare än någonsin och det känns mycket meningsfullt att få driva detta entreprenörsprogram, säger Anna. Programmet ger möjligheter till påfyllning av både kunskap och inspiration utöver basen affärsutveckling och individuell coachning.

För kommentarer och mer information: 

Anna Andréasson, Programutvecklare och coach på Zinkgruvan Mining Re:think på 070-910 59 95

Monika Andersson, kommunikationsansvarig Zinkgruvan Mining på 072-7053500

Sofia Fredriksson, näringslivsstrateg Askersunds kommun på 0583-810 30 (även mobil)