Zinkgruvan Mining och RockCamp bjuder in till SYV-dag

Är du studievägledare eller arbetar med ungdomars studie-och karriärval? Den 2 april bjuder Zinkgruvan Mining i samarbete med Rockcamp in till en SYV-dag på plats i Zinkgruvan. Med hjälp av VR-teknik och borrsimulator får du en inblick i vår verksamhet. Lär dig också mer om våra 100 yrkesgrupper och delta i intressanta diskussioner om normer vid yrkes-och studievägval.

 

Inbjudan

Drop-in fika och registrering från kl. 09.00 på plats hos Zinkgruvan Mining i Zinkgruvan. 

Tema för dagen är de mer än 250 yrkesgrupper som finns inom svensk gruvnäring och diskussioner runt normer vid studie-och yrkesval. 

Få en inblick i en riktig framtidsbransch – gruvnäringen. Under besöket får du med hjälp av VR besöka verksamheten under jord och dessutom testa att köra en borrigg i en simulator. Träffa flera medarbetare som berättar om sina

arbeten och lär dig mer om den snabba utvecklingen inom automation,

digitalisering och fossilfri drift. Kanske är inte gruvnäringen som du tror?

 

Det blir ett pass med föreläsning/workshop kring normkritiskt arbete vid framtid och yrkesval. Vilka dilemman kan man som SYV stöta på och hur kan man bemöta och utmana detta? Passet leds av Anna Delsol med lång erfarenhet av arbete med jämställdhetsintegrering och likabehandling.

 

Dagen avslutas kl. 15.00 och är kostnadsfri, lunch och fika ingår.

Anmäl dig via länken: https://hedemoranaringsliv.se/sv/syv-dag_zinkgruvan

Anmälan vill vi ha senast den 26 mars

Frågor? Kontakta:

Ninni Broström, ninni.brostrom@hedemoranaringsliv.se, 0225-348 66

Monika Andersson, monika.andersson@lundinmining.com, 0583-822 03