Google translate Zinkgruvanmining.com

Translate the page to English with Google Translate. You can choose another language after the click Translate the page to English.

Unikt entreprenörsprogram leder till samarbete för att digitalisera handeln i Askersund

Publicerat den: 2020-12-02

Den sista november avslutades höstens omgång av entreprenörsprogrammet Zinkgruvan Mining Re:think. Under programmet som har gått under hösten har tio lokala företagare som alla verkar i Askersunds kommun med omnejd deltagit. Bland annat har coachning, hjälp med idé och produktutveckling och affärsutveckling ingått. Tre av deltagarna startar nu ett samarbete för att digitalisera handeln i Askersund.Idén grundar sig i att två butiker vill gå digitalt och bygga webbutiker medan den tredje har en webbyrå. Tillsammans utgör de ett embryo till digital handel i Askersund och kan utgöra en pilot för hur man lyfter Askersunds handel till en digital nivå.Företagarna som nu ska bygga en pilot för hur man ska lyfta Askersunds handel till en digital nivå är butiksägarna Johan Högberg som driver Johans leksaksbod och Bernice Andersson som driver butiken Glas & lakrits samt Erik Gunnarsson som driver Delta Webbyrå AB.Som stöd för samarbetet har de tre företagarna även ett ekonomiskt stöd från programmet på 45 000 kronor för att starta igång arbetet.

– Det här en otrolig bra möjlighet att snabbt skapa något som är bra för Askersund, vi vill komma igång direkt, säger Erik Gunnarsson, Delta Webbyrå AB.

Entreprenörsprogrammet Zinkgruvan Mining Re:think, som går för andra året i rad, har i år skräddarsytts till att stötta företag och entreprenörer i Askersund med omnejd som på grund av coronapandemin har behövt tänk om, tänka nytt eller tänka annorlunda. Programmet har varit kostnadsfritt för alla deltagare och anpassades efter de deltagare som deltog, men har bestått av tre huvuddelar: kompetensutveckling, affärsutveckling och coachning.

– Att få möjlighet att skräddarsy ett program utifrån företagens behov i syfte att rusta dem genom – och helst ut ur- Corona-krisen och att se entreprenörer kliva fram, ställa om, tänka om, coacha varandra och realisera idéer, det är fantastiskt stimulerande. Förutom de individuella framstegen ser jag en enorm samverkanspotential, dels mellan kommun och näringsliv, dels mellan enskilda företag men också mellan branscher och allt tillsammans kan verkligen lyfta Askersund. Sen har vi själva fått ställa om några gånger under programmet, avslutar programutvecklare Anna Andréasson.

Bakom initiativet Zinkgruvan Mining re:think står gruvföretaget Zinkgruvan Mining.

– För oss är det viktigt att vara en positiv kraft i vårt närsamhälle, berättar Monika Andersson, kommunikationsansvarig på Zinkgruvan Mining. Just nu är det viktigare än någonsin att alla hjälps åt att stärka och rusta vårt samhälle för framtiden. Det har varit spännande att följa de innovativa idéer som har kommit fram under programmets gång och jag ser fram emot att se dessa utvecklas vidare och bidra till Askersunds utveckling. Jag är också mycket glad över det goda samarbete vi har haft med Askersunds kommun under programmets gång.

Hoppfulla företagare som nu satsar på digitalisering och samverkan. Från vänster till höger: Bernice Andersson, Erik Gunnarsson och Johan Högberg.