Google translate Zinkgruvanmining.com

Translate the page to English with Google Translate. You can choose another language after the click Translate the page to English.

Charlotte Odenberger blir vår nya anrikningschef

Publicerat den: 2024-03-06

Den 28 mars tillträder Charlotte Odenberger som chef för anrikningsverket vid Zinkgruvan Mining. Charlotte har arbetat som hållbarhet-, och dammdriftschef hos oss under de senaste fyra åren. Innan hon kom till Zinkgruvan hade hon rollen som hälsa miljö-0ch säkerhetschef samt dammsäkerhetschef på Björkdalsgruvan utanför Skellefteå.

-Efter att jag har jobbat med hållbarhet- och dammsäkerhetsfrågor i två olika gruvor under 8 års tid så känns det här som helt rätt steg för mig att ta.  Redan när jag började inom gruvindustrin tyckte jag att anrikningsprocessen var väldigt intressant. Hantverket att förädla malmen till ett värdefullt metallkoncentrat och det samarbete det kräver inom företaget är imponerande.

Charlotte har en master- och kandidatexamen i Naturvetenskap från Lunds universitet. I utbildningen ingår kurser i både kemi, geologi och vattenteknik.

Charlotte har som hållbarhetschef i Zinkgruvan varit involverad i produktionen både i gruva och verk men mer från en hållbarhetsvinkel. Nu vill hon komma närmare produktionen och tillsammans med anrikningsverkets personal, i nära samarbete med gruvorganisationen och Zinkgruvan Minings olika avdelningar utveckla verksamheten ytterligare.

-Jag ser verkligen fram emot min nya roll. En fantastisk möjlighet som jag kommer att ta mig an med stor tillförsikt.

Charlotte Odenberger