Google translate Zinkgruvanmining.com

Translate the page to English with Google Translate. You can choose another language after the click Translate the page to English.

Sveriges tyngsta lista är här!

Publicerat den: 2024-03-01

Nu har årets 40 över 40-lista släppts. Zinkgruvan Mining har hela 4 medarbetarer som är nominerade.

Stort grattis till Monika Andersson, sektionschef kommunikation och samhällsansvar, Inger Frost-Kristensen, miljöingenjör,
Anja Hagerud, sektionschef gruvteknik och Berit Åkerberg, ortdrivare, som välförtjänt har blivit nominerade till listan “40 över 40”.

Denna lista instiftades för att uppmärksamma kvinnor inom gruv- och stålindustrin och för att lyfta fram den kunskap och yrkeserfarenhet som dessa personer bidrar med. Fantastiskt arbete alla!

Nomineringstexter:
Monika Andersson, sektionschef kommunikation och samhällsansvar

Monika har utvecklat och implementerat nya arbetssätt för att mäta social acceptans och utifrån resultaten planerat för åtgärder och ökad kommunikation för att bättra Zinkgruvan minings acceptans i närsamhället. Hon har även implementerat effektfulla verktyg för klagomålsprocesser samt genomfört entreprenörsprogrammet Re:think för att diversifiera företagandet i Askersunds kommun och minska beroendet av Zinkgruvan mining. Genom implementeringen av metoder och verktyg inom social hållbarhet har gruvans lokala acceptans ökat, samt den lokala förståelsen för gruvnäringen. Det bereder vägen för hållbar gruvdrift under en lång tid framöver.

Inger Frost-Kristensen, miljöingenjör

Med sin långa yrkeserfarenhet, och sitt stora intresse för komplexiteten i gruvbranschens hållbarhetsprojekt har Inger framgångsrikt lyckats projektleda allt från efterbehandlingsprojekt i norr till åtgärdsutredningar på hemmaplan, damnings-, och bullerprojekt samt nytänkande efterbehandlingsplaner. Inger är tydlig, målinriktad och samarbetar med myndigheter, närboende och den interna organisationen på ett förträffligt sätt vilket har varit nyckeln till hennes framgångar som projektledare på Zinkgruvan mining. Inger inkluderar även mer juniora medarbetare i sina projekt och bidrar på så viss till kompetensutveckling av avdelningen.

Anja Hagerud, sektionschef gruvteknik

Med en riktigt gedigen erfarenhet från gruvnäringen bidrar Anja med engagemang och stark kommunikativ förmåga att skapa laganda. Hon tvekar inte att dela med sig av sina erfarenheter eller att lyfta andra. Hon jobbar aktivt med att främja ett gott ledarskap och att alla ska känna sig inkluderade och välkomna. Med säkerhet och förbättringar i ständig fokus bidrar hon till att verksamheten – från planering till genomförande – hela tiden utvecklas

Berit Åkerberg, ortdrivare

Berit har jobbat i gruvan sedan 1980 talets början. Hon har varit en föregångare och motiverat tjejer att börja arbeta inom gruvan.
Berit är inkluderande och omtänksam om alla sina kollegor. Hon har också tidigt gjort insatser för att förändra och förbättra jargong och ett då manligt språk.

 

Bakom listan står arbetsgivarorganisationen Industriarbetsgivarna, branschorganisationerna Jernkontoret och Svemin, samt nätverken Metallkvinnor och Women in Mining Sweden. Bland de 40 kvinnorna på listan kommer en person att utses till Årets Fe 2024 av en utvald jury från gruv- och stålindustrin. Vem som blir Årets Fe presenteras 6 mars

De 40 nominerade